Idei

Speranta moare ultima!

Feeling: Simtea cum o cuprindea incetul cu incetul o veselie izvorata parca din nebunie, din inconstienta, sau mai bine zis din acceptarea esecului inevitabil de a doua zi.

Certitudine: Viata e nedreapta cu studentii generatiei ’86. Da da da, eterna generatie de cobai pe care EI s-au pus sa mai exerseze un nou experiment: studiile de 4 ani in loc de 5 cu toate consecintele neprevazute de EI!

Feeling: Simtea cum totul in jur capata un miros patrunzator de cacat… Vine vacanta de iarna, vin colindatorii, peste tot domneste miros de scortisoara si conifere impodobite artistic… numai in preajma ei PUTE RAU!! Ca si cum un nor “poluant” n-ar parasi-o deloc.

Certitudine: 2007 aduce integrarea in UE… dar cu ce incalzeste asta starea studentului (sa zicem electronist) nemuritor si rece, care va avea de infruntat lighioanele facultatii in care isi face veacu’? El se va incalzi numai de la febra multiplelor colocvii, proiecte si examene pentru care va trebui sa dovedeasca, din nou, puteri herculene (asimilat zeci si zeci de pagini in cateva zile).

Feeling: Rezolutie: “la sfarsitul sesiunii, daca scap integralista, ma rad in cap… sau mai bine, ma tund scurt si ma fac blonda platinat… ba nu… ma fac turcoaz… da… si ma imbat pana intru in coma alcoolica…”

Certitudine: Degeaba te lasa nenea’ Strutzu (prof) cu carti, seminarii, cursuri pe banca… nu vrea decat sa se joace un pic cu psihicul tau, totul e un joc al nervilor la urma urmei si castigatorul marelui LOZ, cel care va scapa din (aceasta) facultate, nu va fi cel care isi tine nervii tari, ci cel care va stii cum sa se puna la mintile bolnave ale lighioanelor descrise mai sus.

Feeling: Senzatie acuta de descompunere, simtea cum ar putea sa invete chimia organica pe propriu organism, sa studieze evident procesele corozive… O durea tzeasta, umerii, gatul, totul parea sa indice o rupere… Si, totusi, spera la o zi luminoasa, la o betie ca in vremurile bune… spera la mirosul de scortisoara si vanilie si de brad proaspat nins, la mirosul imbietor de sarmale… la bucuria sarbatorilor… spera…

CONCLUZIE: Speranta moare ultima, credinta moare prima!

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Close
Close