Idei

O zi de examen (part 4)

…continuare

Te incalti si zbori pe usa. Sapte fara cinci. E bine. E inca bine. Drumul spre facultate e lung si ai ocazia sa-ti pui in ordine gandurile. Poate cineva acolo sus inca te mai iubeste.

In zilele de examen nu mergi niciodata cu masina. Refuzi sa faci acest lucru. Vrei sa fi un om simplu si sa circuli cu mijloacele de transport in comun. Strangi din dinti si iti asumi eventualele neplaceri. Nu ai intarziat niciodata asa ca nu se pune problema sa ratezi examenul. Trecand pe langa Logan-ul primit cadou de la fratele mamei, iti indrepti privirea spre tramvaiul super-aglomerat care parasea grabit statia aproape goala. Observi un mosulet alergand disperat dupa tramvai si injurand de zor rudele decedate ale vatmanului. Zambesti cu teama. Probabil ultimul zambet pe ziua de azi.

Nu se vede nimic in zare. Intersectia populata cu masini iti starneste iar starea de agitatie. De ce trebuie sa astepti mereu ca boul cate zece minute dupa tramvaiul ala idiot? Chiar nu poate sa te astepte el pe tine? Se pare ca nu. Nu tine cont la fel cum nici tu nu tii cont de examene. Hai, las-o jos ca macane. Stii bine ca nu-ti pasa.

Si zece. E inca bine. Te omoara asteptatul, dar te descurci. Parca se vede ceva. Da. El este. Tramvaiul cel puturos. M**tii m*-sii! Te urci in multime si cauti cea mai apropiata bara. Gandul iti zboara la materiile de c***t din sesiune. Trista mai e viata de student. Mai ales cand nu inveti. Tic. Tac. Tic. Tac. Te uiti la ceasul de la mana. Ba nu. El se uita la tine. Rade ca porcul. Si tu, Brutus? Esti mana-n mana cu idiotul ala de la mine din camera? Diseara il dai jos de pe perete. Clar.

Si jumate. Ditaimai coada de masini la stop. Gata. Te dai jos. Mai ai de mers cinci minute. Trec cat ai clipi. In stanga si-n dreapta numai lume grabita. De parca toti ar da examen la finante. Neah. Nu sunt multi la fel de norocosi ca tine. Zambesti din nou. Nici tu nu stii a ce. Nu te intereseaza. Nu-ti pasa. Vrei sa scapi cat mai repede de ziua asta idioata.

In sfarsit ajungi la facultate. Curtea-i goala si paznicul inexistent. Rasul sarcastic iti invadeaza din nou gandurile. Taci. Dispari. Il vezi pe Ciupy. Strigi dupa el. Apropiindu-te, rostesti cu glas ciudat:
– Frate, ce-i cu paraseala asta? Parca a dat unu cu bomba atomica!

va urma…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Close
Close