Din minte

O zi de examen (part 3)

…continuare

Ai vrea sa te bucuri, insa te-ai minti singur. Nu poti zambi cand stii ce te-asteapta. Mintea incepe s-o ia razna. Auzi un ras sarcastic, ipocrit, ce devine treptat enervant. Sa fie din cauza bauturii? Sau a oboselii? Prea multa distractie in ultimile zile. Te indrepti grabit spre bucatarie in cautarea unui calmant.

Cauti cu nerabdare tabletele de Calmepam. Cu mana tremuranda inhati si paharul de pe raftul de sus al dulapului. La robinet aceeasi poveste. Curge apa murdara. Iti aduci aminte ca in sticla din dormitor mai aveai un sfert de Cola. Cu paharul in mana si cu gandul la exemen, te intorci in camera care arata mai rau ca grota lui Yeti.

Pasind intr-un ritm destul de dobitoc, te impiedici de covorul din hol. Paharul cade pe gresie si se face tandari. Acelasi ras sarcastic se intensifica, obligandu-te sa tipi de parca ai castigat un turneu de Mortal Kombat. Te ridici de jos, sprijinindu-te de masina de spalat. Cu grija patrunzi in camera si desfaci dopul sticlei de Cola. Arunci cu disperare pastila de Calmepam prin orificiul rotund, amesteci si dai pe gat tot continutul. Te intorci si inevitabil privesti ceasul. Si jumate. Ce repede trece timpul cand te distrezi!

Iti aduci aminte ca examenul de finante este cel mai greu examen din sesiune. Si bineinteles ca la sapte fix trebuie sa iesi pe usa aia idioata. De fapt, pentru tine, acum toate lucrurile erau idioate. Pana si sireturile de la adidasi, precum si pixul cel verde de pe birou. Foarte tare, frate! Putini au curajul sa simta asta. Erai intr-o stare de superioritate partiala si, mai presus de toate, nu-ti pasa nici cat o boaba de nimic.

Starea de agitatie prosteasca trece la fel de repede ca si sfertul de ora peste ora sase jumate. E clar, in dimineata asta, timpul e cel mai mare idiot. Nici macar nu mai stie sa-si numere secundele. Sta si-si bate joc de tine. Daca ai putea, l-ai trimite la examen in locul tau. Pai nu? Ar fi cea mai potrivita pedeapsa.

In graba iti arunci pixurile si colile in mapa. Poate s-o gasi vreun prost care sa-ti dicteze si tie raspunsurile. De ce sa fie examenul de finante mai cu mot si sa-l pici? Imposibil. Azvarli mapa sub bratul drept si cu o privire de Tyranosaurus Rex te indrepti spre holul de la intrare.

va urma…

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close