Mega-Canicula Lovește România: Pregătiți-vă pentru Temperaturi Extreme!

O adevărată undă de șoc a traversat România! Meteorologii de la AccuWeather anunță temperaturi fără precedent, iar Bucureștiul se pregătește pentru o săptămână de foc. Termometrele vor arăta valori record, iar cetățenii trebuie să fie pregătiți pentru ce e mai rău.

Bucureștiul în Flăcări: Temperaturi de 44 de Grade

Prima zi a lunii iulie aduce o căldură sufocantă în Capitală. Pe 1 iulie 2024, Bucureștiul va fi lovit de 39 de grade Celsius, cu minime nocturne de 22 de grade. Dar acesta este doar începutul.

Prima Săptămână: Un Start Exploziv

Luni începe cu 39 de grade, dar marți termometrele vor urca la 37 de grade. Miercuri, valorile vor coborî ușor la 33 de grade, iar joi și vineri vom vedea 31 și 30 de grade. Weekendul promite să fie încins, cu temperaturi de 33 și 36 de grade.

Săptămâna 8-14 Iulie: Mega-Canicula la Orizont

Când credeați că lucrurile nu pot deveni mai intense, săptămâna 8-14 iulie aduce un nou val de căldură. Temperaturile vor oscila în jurul valorii de 30 de grade, dar pregătiți-vă pentru o explozie termică în săptămâna următoare.

Căldură de Nestăvilit: 15-21 Iulie

În această perioadă, maximele vor ajunge la 32 de grade, iar temperaturile se vor menține constante, în jurul valorii de 30-31 de grade, până la finalul lunii. Întreaga țară va fi sub Cod Portocaliu de caniculă, iar pe 9 iulie, termometrele vor arăta un incredibil 39 de grade Celsius. Din fericire, pe 10 iulie, sunt așteptate ploi torențiale, dar nu pentru mult timp.

Ce Urmează pentru Muncitorii din Aer Liber?

Canicula aduce riscuri serioase pentru cei care lucrează în aer liber. Conform Codului Muncii, angajatorii trebuie să asigure condiții speciale pentru angajați. Ordonanța de urgență nr. 99/2000 prevede măsuri stricte: reducerea programului de lucru, asigurarea a 2-4 litri de apă minerală pe zi pentru fiecare muncitor, echipamente de protecție adecvate și pauze regulate la umbră.

Pregătiți-vă pentru o Lună de Iulie Extremă

Toți ochii sunt acum pe termometre și pe prognozele meteorologice. România se află în pragul unei perioade de caniculă severă, iar cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție. O hidratare adecvată și evitarea expunerii prelungite la soare sunt esențiale pentru a face față acestui val de căldură nemaiîntâlnit.

Aceasta va fi o lună de iulie de neuitat, cu temperaturi care vor pune la încercare rezistența și adaptabilitatea tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *