Producatorii spun ca acest fel de haine vor fi imposibil de deosebit de cele normale, iar utilizatorii se vor simti in ele la fel de usor si de confortabil. Ele vor fi controlate printr-un chip de mici dimensiuni, de dimensiunea unui nasture sau al unui buton de manseta, care se se va comporta asemenea unui ecran tactil de smartphone. Cu timpul, aceste mici masinarii vor fi capabile chiar sa interpreteze gesturile noastre, utilizand diversi algoritmi informatici si sa comunice prin intermediul tehnologiei fara fir cu alte dispozitive mobile.
In ciuda acestor facilitati, compania americana are inca retineri in a dezvalui si cat de mult va costa o astfel de tesatura inteligenta. In schimb, ne spune ca aceasta va fi suficient de rentabila, iar chipul interactiv si firele metalice inteligente vor fi inserate in cele mai importante tesaturi pe care le avem in ziua de astazi, pornind de la bumbac, matase, poliester si asa mai departe.
De asemenea, nici masinile de tesut actuale nu vor avea vreo problema in a lucra cu noile materiale. Iar daca despre conceptul de tesaturi conductoare inteligente nu mai exista aproape niciun fel de secrete, problema va fi atunci cand vom vorbi despre productia de masa.
Cat priveste chip-ul electronic, acesta nu va dezvolta prea multa putere si nici nu prea ar avea nevoie. Mai ales ca oamenii isi schimba hainele,daca nu zilnic,macar o data la cateva zile. Iar pe masura ce tehnologia va evolua, acesta va fi capabil sa se alimenteze singur, folosind energia solara.