Doteaza-ti masina corespunzator!

Fiecare posesor de masina are datoria sa o pastreze pe aceasta in conditii optime si sa se asigure de fiecare data ca aceasta nu prezinta niciun fel de probleme care ar putea pune in pericol circularea ei in conditii optime. Unele dintre cele mai importante componente ale unei masini, de care depinde foarte mult daca aceasta circula in conditii bune, sunt anvelopele.

Cauciucurile sunt singurul contact al unei masini cu carosabilul pe care aceasta circula, tocmai de aceea ele trebuiesc tratate cu maxima seriozitate si verificate la un interval de timp pentru a vedea daca s-au uzat sau nu. In cazul in care anvelopele masinii tale se uzeaza este necesar si numaidecat sa le schimbi pe acestea cu unele care se afla in stare buna de rulare.

Desigur, atunci cand doresti sa schimbi anvelopele masinii tale, este necesar sa tii cont si de anotimpul in care te aflii si nu in ultimul rand, de temperaturile de afara sau de starea carosabilului.

In cazul in care temperaturile de afara sunt unele destul de crescute, adica ne aflam in timpul anotimpului cald, atunci este neaparat nevoie sa dotam masina cu anvelope de vara. Anvelopele de vara, datorita cauciucului gros din care sunt realizate, rezista la temperaturi destul de crescute si la drumurile care sunt incalzite la extrem de razele puternice si dogoritoare ale Soarelui din timpul verii.

Putem spune despre aceste anvelope de vara ca nu sunt demne sa poata rula pe timpul iernii, iar asta din cauza ca textura lor nu le permite si pot ajuta destul de usor la realizarea de derapaje care uneori se soldeaza cu accidente.

Atunci cand temperaturile de afara scad sub limita normalului si dau cu minus, adica ne aflam in perioada iernii, este necesar sa dotam masina cu anvelope de iarna. Fie ca vrem, fie ca nu vrem trebuie sa facem acest lucru, deoarece in tara noastra, de cativa ani dainuieste o lege care obliga toti soferii sa isi doteze masinile cu anvelope de iarna atunci cand temperaturile de afara sunt foarte scazute si cand carosabilele sunt noroioase sau poleite.

Anvelopele de iarna pot fi foarte usor de recunoscut, deoarece ele sunt inscriptionate cu literele M si S, care provin de la cuvintele din engleza ” mud” si ” snow”, care traduse inseamna ” noroi” si ” zapada”. Mai mult decat atat, ele pot fi inscriptionate si cu simbolul unui fulg, deci in mare sunt foarte usor de recunoscut.

Exista destul de multe persoane care afirma ca anvelopele de iarna au performante mari chiar si atunci cand sunt folosite in timpul verii. Intr- adevar acest lucru este unul adevarat, insa trebuie stiut ca ele se deterioreaza foarte repede atunci cand sunt expuse la temperature crescute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *