General

Cat de mult este prea mult inainte ca un fisier sa devina irecuperabil

Din punct de vedere tehnic, intrebarea nu e cat timp, atata timp cat nu aveti date suprascrise pe sistemul de media. Atunci cand stergeti un fisier, nu scoateti cu adevarat datele, ci doar directiile din ele. Spatiul ocupat de date care este marcat ca liber va fi in cele din urma suprascris. Cheia, atunci, este de a reduce scrierea datelor pe unitatea care contine fisierul sters. Cu alte cuvinte, cu cat activitatea de scriere este mai redusa cu atat salvarea fisierelor vor fi in masura sa fie recuperate.

De exemplu, daca stergeti un videoclip salvat si apoi imediat opriti computerul si-l lasati timp de trei ani, ai putea transforma, teoretic, calculatorul intr-un program de recuperare fisiere cu mare probabilitate de a restabili complet acel fisier. Acest lucru se datoreaza faptului ca foarte putine date au avut sansa de a fi fost rescrise peste unitate.

Un alt aspect de care depinde recuperarea cu succes tine si de dimensiunea unitatii de pe care lucrati, cantitatea de date ce este scrisa pe unitate si cat de mare este videoclipul sters.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close