Noutati

Case de marcat

Casele de marcat moderne pot fi conectate la un sistem de citire a codului de bare, care poate fi tinut in mana sau stationar, pentru a permite ca inregistrarea produselor cumparate sa fie efectuata mai rapid, in comparatie cu introducerea manuala a codului de bare in registru. De asemenea, folosirea scanerelor ar trebui sa ajute la prevenirea erorilor umane care rezulta din introducerea codului de bare de catre om. In general casele de marcat sunt prevazute cu un pad numeric, denumit altfel ‘QWERTY’, tastatura, ecran cu interfata touchscreen sau chiar o combinatie dintre aceste metode prin care casierul introduce produsele manual si acceseaza informatiile necesare pentru a finaliza achizitia. Pentru alte case de marcat mai depasite sau in anumite zone cum ar fi un restaurant, unde nu se vand produse cu cod de bare, introducerea manuala poate fi singura metoda de a interactiona cu casa de marcat.
Unele case de marcat folosesc printere termale pentru a imprima chitante, deoarece de cele mai multe ori, casierul este obligat sa ofere cumparatorului o dovada ca produsul a fost cumparat. Alternativ, in anumite tari se poate inlocui inmanarea de chitante din hartie cu trimiterea de chitante prin email.
Alte case de marcat mai moderne introduse de anumite supermarket-uri functioneaza fara un casier, clientul fiind incredintat sa scaneze singur codul de bare si sa pozitioneze cumparaturile intr-o zona de impachetare. Pachetul este apoi cantarit si in cazul in care la parasirea din magazin pachetul sau bagajul clientului are o alta greutate decat la cantarirea initiala acesta este oprit. Ca orice alt sistem, si aceasta casa de marcat poate fi ‘pacalita’, de aceea fiind necesar ca un casier sa vegheze intotdeauna mai multe persoane cand parasesc magazinul.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close